Hypnoterapi

Hypnoterapi bliver mere og mere efterspurgt som behandling - især i forhold til stress, angsttilstande, søvnproblemer og smertelindring. Hypnoterapi har vist sig at være virkningsfuld, og klienten oplever ofte hurtig lindring.

Hypnoterapi er en rolig og blid behandling, der udføres mens klienten er i en hypnotisk tilstand.

Hypnoterapi tager udgangspunkt i de hypnotiske grundprincipper om, at man under hypnose er åben og modtagelig for hypnoterapeutens forslag til forandringer. 

Hypnose er ikke en behandling i sig selv, men en teknik til at fremkalde en bestemt sindstilstand, nemlig trancen, der er nødvendig for at kunne gennemføre hypnoterapien. I trancen får vi spontant forbindelse mellem vores bevidste og underbevidste sind.

Hvad er hypnose?

Hypnose er en tilstand af øget opmærksomhed.

Vi er alle dagligt i en eller anden form for hypnose, uden at vi tænker nærmere over det.

Det kaldes også at falde i staver, at dagdrømme eller at være helt optaget af et projekt. Man er fysisk til stede, men mentalt er man et helt andet sted.

Når man falder i søvn om aftenen, bevæger man sig også ned igennem de hypnotiske lag, inden søvnen melder sig. Det er her, man føler sig godt tilpas og meget afslappet.

De fleste kender fornemmelsen af, at kroppen giver et spjæt lige inden, man falder i søvn. Det er tidspunktet, hvor man forlader hypnosestadiet og glider ind i søvnen.​​

Der er forskel på, hvordan vi er modtagelige for hypnose. Nogle mennesker er højt hypnotiserbare, andre er lavt hypnotiserbare. En lille del af os kan slet ikke hypnotiseres.

I hypnosen kan man følge med i alt, der foregår, og høre alt, der bliver sagt. Efter sessionen vil man normalt huske alt, der er foregået.


Nogle har en forestilling om, at man kan blive ”glemt” i hypnosen og ikke kan komme ud af den igen. Det er ikke tilfældet.

Skulle det ske, at terapeuten af en eller anden årsag forlader klienten midt i hypnosen, vil man enten glide over i søvnen og vågne efter et stykke tid, eller blot gå ud af hypnosen efter et øjeblik.

De fleste oplever en følelse af ro og afslappethed efter behandlingen.

Det er relativt let at hypnotisere andre mennesker. Men at hjælpe klienter, når de først er kommet i trance, er en evne, som kræver et udspørgende sind, kreativitet, øvelse og praksis – samt vilje til at prøve nye fremgangsmåder, når det er nødvendigt.

Dét er hypnoterapiens fokus og udfordring. Derfor er det vigtigt, at det er en erfaren terapeut, der foretager hypnoterapien.​

Læs mere om hypnoterapi på www.klinisk-hypnose.org

Om Kirsten Grabbert

Jeg er medlem af:

  • Dansk Psykologforening
  • Psykologfagligt Selskab for Klinisk Hypnose
  • Imago-foreningen i Danmark

kontaktoplysninger

Kirsten Grabbert Psykologisk Klinik

Balslevvej 57
​5592 Ejby

Tlf.: 6446 2877​

E-mail: kgrabbert@mail.dk